Zoekmachine optimalisatie SEO

beter gevonden worden in de zoekmachines

BETER GEVONDEN
WORDEN IN GOOGLE

Jouw website hoger in Google en andere zoekmachines. Dat bereik je op twee manieren: Door te adverteren en met zoekmachine optimalisatie. Gevonden worden in Google heeft te maken met de content op je website, de relevantie van die content en de structuur van je website. Dat verbeteren heet zoekmachine optimalisatie, of SEO, en heeft een langdurig effect op de vindbaarheid van je website.

Direct weten hoe jouw site scoort?

illustratie seo op laptop

De voordelen van zoekmachine optimalisatie SEO

  • SEO versterkt je andere digitale marketingscampagnes
  • Organisch beter vindbaar wat resulteert in meer verkeer naar je website
  • Je bent de concurrentie een stap voor met je vindbaarheid
  • Het effect is goed meetbaar
  • Een betere waardering van Google

WAT SEO OPLEVERT

Je website kan er heel mooi uitzien, maar dat levert weinig op als je niet gevonden wordt. Hoger in Google komen, verhoogt de kans dat jouw doelgroep je website ziet én bezoekt. SEO zorgt voor organisch betere zoekresultaten, oftewel: Zonder dat je Google hiervoor betaalt. Klinkt goed toch? Veel zaken hebben invloed op de vindbaarheid van je site. Toch zijn er drie basisprincipes voor SEO: techniek, relevantie en autoriteit;

Techniek

Om websites te koppelen aan een zoekopdracht moeten zoekmachines webpagina’s kunnen vinden. Dat doen ze met zoekrobots of spiders. Ingewikkeld verhaal, maar in het kort betekent dit dat er tools zijn die jouw website en alle losse pagina’s en elementen indexeren. De techniek achter je website bepaalt of dit lukt en of je site snel genoeg is.

Relevantie

Zoekmachines vinden het steeds belangrijker dat de zoekresultaten goed aansluiten bij de zoekopdracht. Daarom beoordeelt Google de relevantie en kwaliteit van webcontent. Geef jij de informatie die gezocht wordt, gericht op de doelgroep, dan scoor je hoger.

Autoriteit

Tot slot kijken zoekmachines ook naar de populariteit van je website. Online gebeurt dat doordat anderen een link naar jouw website plaatsen. Dit noemen we linkbuilding en dat vergroot de betrouwbaarheid van je site waardoor je hoger in o.a. Google komt.

HOE DOEN WE DAT?

Analyse

Iedere website is anders en daarom is SEO altijd maatwerk. We starten met een analyse. Je kunt een gratis website scan doen om direct te zien waar kansen liggen. Gaan we echt aan de slag met SEO, dan doen we een uitgebreid onderzoek. We kijken grondig naar je website, maar ook naar het zoekgedrag van jouw doelgroep.

Strategie

Hebben we alles in kaart? Dan bepalen we een strategie om de zichtbaarheid van je website te verbeteren. In die strategie gaan we voor de beste resultaten binnen jouw mogelijkheden

Aan de slag

Wanneer de strategie helder is, gaan we aan de slag met het optimaliseren van je website. We stellen alles goed in, zorgen voor goede SEO-teksten en afhankelijk van de strategie blijven we zoekgedrag en de prestaties van je site monitoren en content optimaliseren.

Nieuwsgierig hoe je website presteert? 

Wil je beter gevonden worden in Google?

WAAROM JE SEO UITBESTEDEN AAN MULTIPLUS ONLINE?

Het succes van SEO heeft voor een groot deel te maken met de kwaliteit van jouw website. Daarom is het fijn dat wij niet alleen verstand hebben van online marketing, maar ook van website ontwikkeling. We weten waar we het over hebben en kunnen we veel technische aanpassingen zelf uitvoeren.  Ook voor het verbeteren van content hebben we experts. SEO is een combinatie van techniek en creatie en juist dat hebben wij onder één dak.

  • Meer bezoekers naar je website
  • Organisch beter vindbaar
  • Minder advertentiekosten

”Waarom is aandacht voor SEO zo belangrijk?
Door een gedegen aanpak komt je website stapje voor stapje hoger in Google”

Wichard 

SEO expert @ Multiplus online

Hoger in Google staan?

Dat regelen we voor je

Laat je gegevens achter en dan belt onze SEO-expert je terug. Je krijgt handige informatie, we kunnen een gratis website scan uitvoeren en natuurlijk ontvang je een heldere offerte op maat.