Gastvrij Drachten

Drachten is leuk, gezellig en een bezoekje meer dan waard

Er is namelijk heel veel te doen in Drachten; leuke winkels, spectaculaire evenementen, gezellige horeca, verrassende festivals, koopzondagen en allerlei acties gedurende het hele jaar. Toch weet het winkelend publiek uit Drachten en omgeving het centrum niet voldoende te vinden. Een gemiste kans, want alle ingrediënten voor een goed bezocht centrum zijn aanwezig.

De Opdrachtgever

Met winkeliersvereniging HA&IE hebben we een nauwe samenwerking op het gebied van marketing. We maken kranten voor ze, leveren drukwerk waar nodig, we zitten zelf in diverse besturen en doen online marketing voor ze. Het kwam daarom ook niet onverwacht dat de HA&IE ons vroeg om mee te denken aan een ambitieus plan om het centrum van Drachten te promoten.

De Opdracht

De opdracht van de HA&IE was dan ook: “Maak een strategisch marketingplan waarin wordt uitgewerkt hoe we het centrum van Drachten een beter imago en meer bekendheid kunnen geven.” Drachten is hartstikke leuk en heeft veel te bieden, maar niemand weet dat. Wij willen dat iedereen in en om Drachten weet hoe leuk het centrum hier is.

De uitwerking

Het gaat te ver om het volledige marketingplan hier te behandelen, maar de basis hebben we gelegd met een nieuwe website; gastvrijdrachten.nl. Samen met het bestuur van HA&IE hebben we zorgvuldig overwogen welke doelgroepen we willen bereiken, wat we willen communiceren en welke uitstraling we daaraan willen koppelen.

We willen laten zien dat er van alles te doen is in Drachten en vooral ook hoe leuk het daar is. Door een design te maken met een overzichtelijk en aangename uitstraling maken we sfeer en aanbod in een oogopslag tastbaar. Hierdoor krijgt de bezoeker gelijk het juiste gevoel, wordt geprikkeld en nieuwsgierig. Door het aanbod heel overzichtelijk in te richten maken we het gemakkelijk de gewenste informatie te verzamelen. Soms puur als een soort agenda zoals bij de koopzondagen en soms met veel foto’s zoals bij de festivals en de evenementen, waardoor de beleving en sfeer heel goed naar voren komt. Zo creëren we de sfeer die we willen uitstralen voor het centrum in Drachten: gezellig, veelzijdig en verrassend!