,

Naam Facebookpagina Veranderen 2021

Stel, je hebt een goedlopenede site en goedlopende facebookpagina maar da naam van jouw bedrijf dekt niet (meer) geheel de lading van jouw activiteiten. Dan kan een naamswijziging voor de hand liggen.

Is het mogelijk om de naam van mijn Facebookpagina te wijzigen?
Anno 2021 is het mogelijk om de naam van jouw facebookpagina te wijzigen. Maar neem hierbij wel enkele zaken in acht. Het kan van invloed zijn op hoe mensen jouw pagina gaan ervaren. Dus zorg ervoor dat de naam beschrijvend is en duidelijk weerspiegelt waar de pagina over gaat. Ook moet de naam voldoen aan de richtlijnen van Facebook. Laten we beginnen:

Ga naar: Instellingen -> Pagina-informatie

Onder het kopje ‘algemeen’ vind je drie velden. Je kunt deze wijzigen door er simpelweg op te klikken en de tekst aan te passen. Voor sommige wijzigingen is een goedkeuring van een moderator nodig dus niet alle wijzigen zullen gelijk worden toegepast.

 • Naam – Dit is de @naam van je pagina.
 • Gebruikersnaam – Deze is belangrijk voor SEO. De naam die hier gebruikt wordt is ok terug te vinden in de URL van je pagina. Je mag deze één keer wijzigen dus ga doordacht te werk!
 • Info – Gebruik dit veld om je pagina te omschrijven. Gebruik dit ook voor SEO-doeleinden. Gebruik van strategische keywords kan helpen voor de vindbaarheid van je Facebookpagina

Wat mag wel en wat mag niet:
Je paginanaam moet duidelijk weerspiegelen waar de pagina over gaat. We beoordelen naamwijzigingen om de identiteit te beschermen van de bedrijven, merken en organisaties die Facebook-pagina vertegenwoordigen.

Wat mag niet:

 • Namen die beledigend of aanstootgevend
 • Zorg dat je namen Grammaticaal in orde zijn dus geen gebruik van symbolen of overdreven hoofdlettergebruik
 • Maak je paginanaam niet te lang. Heb je meer ruimte nodig gebruik dan de sectie info
 • Namen mogen ook niet misleidend zijn of merkrecht schenden.
 • Onrechtmatig gebruik van het woord “officieel” is niet toegestaan. Het is mogelijk om een speciale badge hiervoor aan te vragen. Zodra deze is toegekend mag het woord niet meer worden gebruikt
 • Een enkel omschrijvend woord zoals ‘auto’ is niet toegestaan. ‘Nieks auto’s’ mag wel
 • Plaatsnamen zijn niet toegestaan. Indien de pagina een organisatie voor een specifieke plaats vertegenwoordigd dan is dit wel toegestaan. Bijvoorbeeld (Voetbalvereniging Amsterdam)
 • De naam ‘Facebook’ of variaties hierop zijn ook niet toegestaan

Onze professionals staan voor je klaar

Zo kun je een goede website structuur maken voor SEO

Tegenwoordig vind je miljoenen websites op het internet. Elke dag komen er ook nog eens vele bij. Hierdoor wordt het steeds lastiger om op te vallen tussen alle sites van je concurrenten. Toch kun je diverse maatregelen toepassen om ervoor te zorgen dat mensen eerder voor je website kiezen dan voor je concurrentie.

Lees verder »

Wat zijn de beste content marketing trends van 2021

Content marketing, daar hadden we het een paar jaar geleden allemaal over. Destijds was het nog een trend, maar inmiddels is het duidelijk dat content marketing altijd zal blijven. Sterker nog, ondertussen heeft deze oude trend zelf allemaal trends. In dit artikel kun je dan ook lezen wat de beste content marketing trends van 2021 zijn!

Lees verder »

Naam Facebookpagina Veranderen 2021

Anno 2021 is het mogelijk om de naam van jouw facebookpagina te wijzigen. Maar neem hierbij wel enkele zaken in acht. Het kan van invloed zijn op hoe mensen jouw pagina gaan ervaren. Dus zorg ervoor dat de naam beschrijvend is en duidelijk weerspiegelt waar de pagina over gaat.

Lees verder »