,

Naam Facebookpagina Veranderen 2021

Stel, je hebt een goedlopenede site en goedlopende facebookpagina maar da naam van jouw bedrijf dekt niet (meer) geheel de lading van jouw activiteiten. Dan kan een naamswijziging voor de hand liggen.

Is het mogelijk om de naam van mijn Facebookpagina te wijzigen?
Anno 2021 is het mogelijk om de naam van jouw facebookpagina te wijzigen. Maar neem hierbij wel enkele zaken in acht. Het kan van invloed zijn op hoe mensen jouw pagina gaan ervaren. Dus zorg ervoor dat de naam beschrijvend is en duidelijk weerspiegelt waar de pagina over gaat. Ook moet de naam voldoen aan de richtlijnen van Facebook. Laten we beginnen:

Ga naar: Instellingen -> Pagina-informatie

Onder het kopje ‘algemeen’ vind je drie velden. Je kunt deze wijzigen door er simpelweg op te klikken en de tekst aan te passen. Voor sommige wijzigingen is een goedkeuring van een moderator nodig dus niet alle wijzigen zullen gelijk worden toegepast.

 • Naam – Dit is de @naam van je pagina.
 • Gebruikersnaam – Deze is belangrijk voor SEO. De naam die hier gebruikt wordt is ok terug te vinden in de URL van je pagina. Je mag deze één keer wijzigen dus ga doordacht te werk!
 • Info – Gebruik dit veld om je pagina te omschrijven. Gebruik dit ook voor SEO-doeleinden. Gebruik van strategische keywords kan helpen voor de vindbaarheid van je Facebookpagina

Wat mag wel en wat mag niet:
Je paginanaam moet duidelijk weerspiegelen waar de pagina over gaat. We beoordelen naamwijzigingen om de identiteit te beschermen van de bedrijven, merken en organisaties die Facebook-pagina vertegenwoordigen.

Wat mag niet:

 • Namen die beledigend of aanstootgevend
 • Zorg dat je namen Grammaticaal in orde zijn dus geen gebruik van symbolen of overdreven hoofdlettergebruik
 • Maak je paginanaam niet te lang. Heb je meer ruimte nodig gebruik dan de sectie info
 • Namen mogen ook niet misleidend zijn of merkrecht schenden.
 • Onrechtmatig gebruik van het woord “officieel” is niet toegestaan. Het is mogelijk om een speciale badge hiervoor aan te vragen. Zodra deze is toegekend mag het woord niet meer worden gebruikt
 • Een enkel omschrijvend woord zoals ‘auto’ is niet toegestaan. ‘Nieks auto’s’ mag wel
 • Plaatsnamen zijn niet toegestaan. Indien de pagina een organisatie voor een specifieke plaats vertegenwoordigd dan is dit wel toegestaan. Bijvoorbeeld (Voetbalvereniging Amsterdam)
 • De naam ‘Facebook’ of variaties hierop zijn ook niet toegestaan

Onze professionals staan voor je klaar

Google Mijn Bedrijf: 6 essentiële optimalisatie tips

geen zorgen meer over hoeft te maken, denk dan nog eens goed na. Zelfs als je jouw profiel al hebt geoptimaliseerd, kunt je met deze tips ervoor zorgen dat je het meeste uit Google Mijn Bedrijf  haalt. Lokale SEO verandert voortdurend, daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige trends.

Lees verder »
SEA of SEO

SEO of SEA; waar kun je het beste voor kiezen?

Kiezen tussen SEO en SEA, dat kan nog wel eens lastig zijn. Is dat tegenwoordig eigenlijk nog wel het geval? Nee! Inmiddels is het immers beter om beide zoekmachinemarketing methoden in te zetten voor je bedrijf. Dit is echt essentieel om optimaal rendement te halen uit je budget.

Lees verder »
Online marketing tools

Welke online marketingmiddelen kun je gebruiken?

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld verdienen, dat is niet meer dan logisch. Hiervoor is het van belang om gebruik te maken van online marketing. Veel mensen denken dat dit maar één methode is, maar dit is absoluut niet het geval. Online marketing is juist een parapluterm voor veel verschillende online marketingmiddelen.

Lees verder »