Stekkie

Over Stekkie

Stekkie is een initiatief van Sportvisserij Nederland om jonge sportvissers tussen de 8 en 14 jaar op een educatieve, handige en vooral leuke manier te leren over vissen. Stekkie bestaat uit de rubriek “Vissen doe je zo”, waar kinderen informatie kunnen vinden over de verschillende manieren om in Nederland te vissen, informatie over sportvisregels en uitgebreide informatie over de Nederlandse vissen en hun biologie. Ook kun je via Stekkie een JeugdVISpas bestellen om te mogen sportvissen.

Hiernaast is er een speciale rubriek, gericht op leerlingen (en docenten) uit het basisonderwijs. Hier kunnen kinderen informatie over vissoorten, visbiologie en/of over sportvissen in Nederland vinden. Ook vinden ze er plaatjes, en uit te printen documenten, die ze direct in hun presentatie of spreekbeurt kunnen gebruiken en misschien ook aan de hele klas kunnen uitdelen. Kinderen kunnen in online examens ook hun eigen kennis van de vissen en het vissen in Nederland testen.

De uitdaging

Wanneer een website verschillende doeleinden heeft, is het belangrijk dat deze op een logische manier wordt opgebouwd en gestructureerd. De vraag die onze partner CMCG in opdracht van Stekkie kreeg was dan ook: het opnieuw opzetten en definiëren van een nieuwe, eigentijdse Stekkie website. Hierbij lag de focus voornamelijk op een gestructureerde en aantrekkelijk gepresenteerde website voor de doelgroep, jongeren van 8 tot 14 jaar. Een grote en vrij complexe opdracht. Dus CMCG schakelde onze hulp in voor het ontwikkelen van de website.

De aanpak

Het strategie en designvraagstuk heeft CMCG zelf opgepakt, terwijl wij aan het werk gingen met de technische kant: het bouwen van de nieuwe website, waarin deze strategie en het design in de user interface én user experience perfect naar voren zouden komen.

Zo is veel informatie uit de oude website geherstructureerd en verwerkt in een linkstructuur, is het user experience design beter aangesloten op de jonge doelgroep en is het user interface design in alle elementen van de website terug te zien. Met als resultaat een prachtige, responsive website. Zodat waar je ook bent, je op je telefoon, tablet, laptop of computer de nieuwste vistips, weetjes over vissen en toffe filmpjes hierover kunt bekijken.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het zelf via https://stekkie.nl/.