De 10 voordelen van een WordPress website

Inhoudsopgave

WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) die door veel bedrijven en particulieren wordt gebruikt. Meer dan 60% van alle websites die een CMS gebruiken kiezen voor WordPress. Een CMS is een soort ‘raamwerk’ waaraan content toegevoegd kan worden. Het bevat verschillende ‘bouwblokken’ zoals afbeeldingen, video’s teksten et cetera. WordPress is een enorm gebruiksvriendelijk en kostenbesparend CMS en biedt een breed scala aan voordelen. In deze blog gaan we in op deze verschillende voordelen van WordPress en leggen we uit waarom Multiplus Online WordPress gebruikt voor alle websites en webshops die we bouwen.

1. Het eerste voordeel is dat WordPress erg makkelijk te gebruiken is. Wanneer je website of webshop in WordPress is gebouwd, kun je deze snel en eenvoudig aanpassen met de gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. Je hebt hier geen echte technische kennis voor nodig!

2. Daarnaast geeft WordPress je toegang tot een selectie van responsive designs en thema’s die er goed uitzien op verschillende apparaten zoals desktops, notebooks, tablets en mobiele telefoons.

3. Met een WordPress website kun je je website of webshop naar wens aanpassen door de een enorme verzameling plug-ins en widgets. Deze plug-ins en widgets bieden je veel functies om je te onderscheiden van de massa.

4. Door een uitgebreid scala aan multimediabestanden zoals afbeeldingen, video’s, audio en meer, kun je eenvoudig de look en feel van je website of webshop verbeteren, met gevarieerde vormen van inhoud.

5. Waar je je website of webshop ook voor wil gebruiken, WordPress is ongelooflijk veelzijdig. Het kan worden gebruikt om een reeks websites te maken, van persoonlijke blogs tot zakelijke portals en alles daartussenin.

6. Kom je er even niet uit? Geen zorgen, want WordPress heeft een sterk en ondersteunend netwerk van ontwikkelaars, gebruikers en marketeers die bereid zijn om een handje te helpen bij het oplossen van problemen en het bieden van hulp.

7. WordPress is ook makkelijk uit te breiden en te integreren met andere systemen. Zo kun je je website of webshop laten integreren met sociale media kanalen, administratiesystemen, e-commerce functies en meer.

8. Door de verschillende updates uit te voeren die WordPress biedt om beveiligingsproblemen op te lossen, blijft je website ook nog eens veilig.

9. WordPress is ontworpen met SEO in het achterhoofd, dus is erg zoekmachinevriendelijk. Dat betekent dat websites en webshops die in WordPress zijn gebouwd de overhand hebben als het gaat om rankings in zoekmachines. Ze zijn geoptimaliseerd om zo goed mogelijk te presteren en betere zoekmachineresultaten op te leveren.

10. En last but not least, is WordPress al met al gewoon ontzettend betrouwbaar. Het is niet voor niks een van de meest populaire platformen voor websites en webshops en wordt vertrouwd door veel bedrijven en individuen over de hele wereld.

Deze voordelen van WordPress zijn allemaal redenen waarom Multiplus Online uitsluitend werkt met WordPress als CMS. Wanneer wij een website bouwen is de flexibiliteit van WordPress een pre. Is er bijvoorbeeld geen plugin of widget beschikbaar voor de feature die jij graag op je website wil? Dan ontwikkelen onze specialisten zelf maatwerk plugins die we op jouw website kunnen installeren. Wil je je administratiesysteem koppelen aan je website? Ook dat kunnen we voor je doen. De mogelijkheden met een WordPress website zijn eindeloos. Meer weten over hoe wij met WordPress werken, of wat we voor jou kunnen betekenen in het maken van een nieuwe website of webshop? Lees hier meer.

Recente blog posts