Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023

Inhoudsopgave

Sinds 2 januari 2023 is er een extra budget van €145.000 beschikbaar gesteld door het college van Gedeputeerde Staten om mkb-ondernemers in Drenthe te ondersteunen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Ook dit extra budget vliegt, net als vorig jaar, de deur uit dus wees er snel bij want op is op! Multiplus Online helpt je bij het aanvragen van de subsidie, het maken de beste keuzes op website- en marketinggebied en het uitvoeren van deze werkzaamheden. Neem contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn.

Haal het maximale uit de mkb-subsidie

Wil jij je onderneming digitaliseren? En heb je een mkb-onderneming gevestigd in Drenthe? Dan kom jij in aanmerking voor de subsidie ‘Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023’! Met deze subsidie wordt de digitale transformatie van jouw onderneming gestimuleerd en kun je het digitale bereik en de digitale weerbaarheid van je onderneming versterken. Zo kun je een website of webshop laten maken of deze laten verbeteren, kun je betere koppelingen tussen je administratiesystemen en je website/webshop realiseren of kun je kiezen om de digitale veiligheid van je bedrijf te verbeteren door bijvoorbeeld een cybersecurity scan uit te laten voeren. 50% van de kosten voor digitalisering kun je middels de voucher vergoed krijgen, tot een maximum van € 3.000.

Multiplus Online helpt je het maximale uit de subsidie te halen waar je nog jaren de vruchten van plukt. In overleg maken we de beste keuzes voor jouw bedrijf.

Weten hoe? Neem direct contact met ons op.

De subsidie uitgelegd

Soms is het een grote stap om te investeren in de digitalisering van je bedrijf. Dat snappen verschillende gemeenten en provincies ook. In de provincie Drenthe is daarom is de ‘Digitaliseringsvoucher Drenthe 2023’ in het leven geroepen, om “mkb ondernemingen te ondersteunen bij hun digitale transformatie door de doelgroep te helpen bij het behouden en vergroten van omzet of winst, het verbeteren van hun digitale bereik en/of het verbeteren van de digitale weerbaarheid”. Want een investering in digitalisering, kan inderdaad veel nieuwe omzet of winst betekenen, wanneer jouw bedrijf middels digitale media oplossingen relevant blijft door de tijd vooruit te blijven. En laat dat nou net de missie van Multiplus Online zijn.Wij kunnen je hierbij helpen.

Kom ik in aanmerking voor de subsidie?

Zoals de subsidie naam al verklapt, is deze voor mkb-ondernemingen in de provincie Drenthe. De eerste voorwaarde is dan ook dat je organisatie officieel ingeschreven moet staan in de kamer van koophandel, zonder i.o. status en dat ten tijde van het aanvragen van de subsidie er ten minste één fysieke vestiging in Drenthe bestaat waaruit de activiteiten worden uitgevoerd.

De activiteiten waarvoor de subsidie kan worden aangevraagd staan vast:

 • Het afnemen of aanschaffen van nieuwe producten, processen of diensten bij een externe digitale leverancier.
 • Het door een externe digitale leverancier laten verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering.
 • Het laten uitvoeren van een cybersecurity scan om de digitale weerbaarheid te versterken.

Deze activiteiten moeten als tweede voorwaarde bijdragen aan het behoud of vergroten van omzet of winst, verbetering van het digitale bereik of verbetering van de digitale weerbaarheid.

Wat niet subsidiabel is, zijn de volgende kosten:

 • interne kosten
 • interne leveringen tussen bedrijven die in een groep verbonden zijn
 • de aanschaf van hardware
 • SEO en SEA
 • trainingen en workshops
 • kennisinhuur/advieskosten
 • webhostingkosten
 • abonnementen
 • licenties

Daarnaast kun je geen geld ‘terugvragen’ middels de subsidie. De overeenkomst tussen jouw bedrijf en de externe partij mag maximaal 3 weken vóór het indienen van de aanvraag zijn aangegaan.

Ook kun je als zelfstandige onderneming of verband van ondernemingen maar eenmaal subsidie verkrijgen. En let op, het aantal aanvragen is enorm en op is op. Maak dus zo snel mogelijk gebruik van deze kans. 

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie die je aan kunt vragen bedraagt maximaal 50% van de ‘subsidiabele kosten’ exclusief btw. Je ontvangt minimaal € 1.500,- aan subsidie, wat betekent dat je kosten minimaal €3.000,- moeten zijn. Het maximumbedrag wat je aan subsidie uitgekeerd kan krijgen is €3.000,-. 

Subsidie aanvragen

Omdat een subsidieaanvraag vaak veel haken en ogen heeft nemen wij deze zorgen bij je weg. Multiplus Online heeft ervaring met het aanvragen en verwerken van deze en vergelijkbare subsidies. Twijfel je of je in aanmerking komt voor deze subsidie of weet je niet precies wat je moet doen? Neem direct contact met ons op en we helpen je graag verder. 

In de originele subsidieregeling staat een aanvraagperiode van 17 mei 2023 tot en met 31 december 2022. Op 8 december 2023 is deze periode echter met een half jaar verlengd wegens het snel bereiken van het subsidieplafond. Het is dus mogelijk om de subsidie aan te vragen tot en met 30 juni 2023.

Wil jij gebruik maken van deze subsidie en de digitalisering van je bedrijf? Kies er dan voor om deze digitalisering uit te laten voeren door Multiplus Online! Middels verschillende digitale mediaoplossingen kunnen wij direct bijdragen aan jouw bedrijfsresultaat. 

En als kers op de taart hoef je je geen zorgen te maken over de subsidieaanvraag, dit doen wij voor je!

Bekijk wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen of neem contact op, we helpen je direct verder.

Recente blog posts