Lefkasa

Over Lefkasa

Lefkasa is een reisbureau opgericht om, naar eigen zeggen, “veel meer te bieden aan Nederlandse toeristen die naar het prachtige Griekse eiland Lefkas op vakantie gaan”. Eigenaren Peter Smids en Marijke van der Hoek uit het Friese Beetsterzwaag wonen en werken tijdens het 7 maanden durende seizoen op Lefkas, om alle vakantiewensen van hun klanten naar verwachting te laten verlopen.

Marijke is Nederlands/Griekssprekend en is als gastvrouw en Lefkaskenner direct betrokken bij boekingen waarbij klanten van A tot Z worden ontzorgd. Van accommodaties tot dagelijkse uitjes. Marijke en Peter kennen het eiland en het vasteland aan de westkust op hun duimpje en werken samen met de lokale inwoners op Lefkas, dus kunnen hun klanten een volledige Griekse ervaring bieden op hun geliefde eiland.

De uitdaging

Tijdens het boeken van een vakantie wil je je vaak alvast wanen in de sferen van je vakantiebestemming. En hoe kan dit beter dan via een visueel aantrekkelijke website, die niet alleen alle informatie bevat waar je naar op zoek bent, maar waarbij het ook alvast voelt alsof je op je bestemming bent. Van Lefkasa kregen we dan ook de opdracht om een nieuwe, eigentijdse website te bouwen die dit vakantiegevoel uitdraagt. Op de website was het belangrijk om zowel alle informatie over het eiland als de mogelijkheden van het reisbureau te communiceren.

De aanpak

De structuur en opbouw van de website waren voor deze opdracht erg belangrijk, net als een aantrekkelijke vormgeving. Deze website is dan ook zo ingericht dat alle informatie op de site zelf goed vindbaar is en het paradijselijke gevoel in alles wat je ziet en leest terugkomt. Het bouwen van deze website was een erg leuke opdracht omdat het onderwerp zich goed leent voor het gevoel dat je wilt uitdragen.

Als vervolgstap op deze opdracht gaan wij ons de komende tijd verder inzetten om ook de vindbaarheid van de website in Google te verbeteren door middel van SEO-optimalisaties.

Benieuwd naar het eindresultaat van de website? Waan jezelf op Lefkas via https://www.lefkasa.nl/.