REMON Techniek

Over REMON Techniek

REMON zorgt al sinds 1979 voor schoon en helder water. Of dit nu is op het gebied van bronboringen, waterzuivering of waterontharding, REMON heeft één grote passie: water. Wat begon met één installateur die ontijzeringsinstallaties op lokale boerderijen installeerde, groeide uit tot een familiebedrijf die in Nederland dé specialist is op het gebied van eigen bronwater en waterzuivering. Schoon en veilig drinkwater is namelijk kostbaar en zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn.

Vanuit de overtuiging dat drinkwater veiliger, gezonder en zuiniger kan, staat REMON dagelijks voor de uitdaging om hun producten en diensten te verbeteren. De kernwaarden ‘eerlijk advies’, ‘een goede service’ en ‘sociale betrokkenheid’ staan dan ook centraal bij REMON.

De uitdaging

Van REMON Techniek, een van de afdelingen van REMON, kregen wij de volgende opdracht: “Wij willen samenwerken met een lokale partner om ons bedrijf online te moderniseren en te herpositioneren. Dit houdt in dat we graag willen beginnen met een webshop waar externe installateurs snel hun benodigde materialen kunnen bestellen en onze voorraden kunnen bekijken”. Een toffe, creatieve en technische uitdaging die voor onze front-end en back-end developers op het lijf geschreven was!

De aanpak

De verouderde website van REMON was gefocust op de vraag wat REMON allemaal kon leveren. Dit zorgde op de website voor een onduidelijke structuur. Op de nieuwe site is daarom meer rekening gehouden met de vraag voor wie REMON producten en diensten kan leveren, waardoor de structuur verbeterd is en op user experience gebied de klantreis makkelijker te doorlopen is.

Voor het bouwen van de REMON webshop was het belangrijk dat er een goede koppeling werd gemaakt tussen de shop en de administratiesystemen. Zodat onder andere de administratie van verkochte producten, logistieke afwikkeling en voorraadbeheer op een simpele, overzichtelijke manier bijgehouden kon worden. Hiervoor is oor onze developers software op maat ontwikkeld, in samenwerking met een automatiseringsbedrijf, die deze koppeling realiseerde.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel op www.remon-techniek.nl.