Study Association Input

Integration Personeelswetenschappen Universiteit van Tilburg

Input is de naam van de studievereniging van de Human Resource Management opleiding aan de Tilburg University. De studievereniging werd in 1987 opgericht en telt circa 360 leden. Input staat voor Integratie Personeelswetenschappen Universiteit van Tilburg. Zij heeft vooral tot doel de integratie en het contact van studenten met diverse organisaties, medestudenten en afgestudeerden te bevorderen. Een moderne en frisse website is daarbij onontbeerlijk.

De Opdracht

Input had een verouderde website, niet meer van deze tijd. Men wilde een website die studenten aanspreekt, passend bij de manier waarop Input zich wil presenteren. De student moet via de website snel en overzichtelijk informatie over Input kunnen vinden en eenvoudig informatie kunnen inwinnen. Daarnaast vindt de studentenvereniging het van belang dat het logo van Input en de website dezelfde uitstraling krijgen.

De uitwerking

Omdat een goede toegankelijkheid van de website voorop staat, hebben we rekening gehouden met de manier waarop studenten informatie tot zich nemen. Daarom is de website niet alleen goed herkenbaar en leesbaar via de computer, maar zeker ook via tablet en mobiel. Daarnaast is gekozen voor de kleuren lichtblauw en blauw, afkomstig uit het logo van Input. Daarmee wordt de herkenbaarheid van de vereniging en de website vergroot. Verder hebben we gebruik gemaakt van de kleur roze, waarmee de call to action momenten op de website worden geaccentueerd. Bijvoorbeeld om lid te worden, filmpjes te bekijken of meer informatie in te winnen. Tenslotte keert ook de kenmerkende pijl uit het logo op de achtergrond van de website terug, waarmee de bezoeker op de juiste manier door de website wordt geleid.