Wat is een landingspagina?

Inhoudsopgave

Een landingspagina is een speciale soort webpagina. Het wordt over het algemeen alleen bezocht als gevolg van een advertentie campagne, al kan het ook een gevolg zijn van zoekmachine optimalisatie. Deze pagina zal uiteraard een inhoud hebben. Dit sluit aan op de advertentie en heeft normaliter het doel om leads te genereren. De landingspagina maakt vaak deel uit van de website, maar dit hoeft niet beslist. Het kan namelijk ook volledig op zichzelf staan. Onderstaand valt meer te lezen over de landingspagina! 

Wat is de definitie van landingspagina?

De landingspagina moet je zien als een pagina op een website waar alle informatie op staat die nodig is om over te gaan tot conversie. Dit is de betekenis die vaak gebruikt wordt voor het omschrijven van een landingspagina. Het is dus zeker anders dan een homepagina, dit is immers juist de introductiepagina van de site. In combinatie met diverse subpagina’s vertelt de homepage het totale verhaal, maar bij een landingspagina is dit niet het geval. Een landingspagina kan overigens wel een van de subpagina’s van een homepagina zijn! 

Wat zijn microsites en subpagina’s? 

Het is mogelijk om een landingspagina compleet op zichzelf te laten staan. Dit hangt af van het aanbod en de doelstelling. Als hiervoor gekozen wordt, hebben we te maken met een zogeheten microsite. Alle informatie is dan op de pagina zelf te vinden. Desondanks kan er ook voor gekozen worden om de landingspagina te gebruiken als subpagina van een grotere website, al zal de pagina dan toch nog een compleet verhaal vertellen. Hierbij kan de landingspagina vele doelen hebben, de conversie hoeft dus niet per se een verkoop te zijn.

Recente blog posts