Wat is Google mijn bedrijf?

Inhoudsopgave

Het is van belang om de gegevens van je bedrijf correct te presenteren aan je potentiële klanten in Google. Hierbij kun je onder meer denken aan je telefoonnummer, maar ook je openingstijden moeten eenvoudig gevonden kunnen worden. Bovendien wil je natuurlijk je online vind- en zichtbaarheid vergroten. Dit kun je doen met behulp van Google Mijn Bedrijf! In het onderstaande artikel informeren we je over wat dit is en waarom het belangrijk is voor ondernemingen.

Wat is de definitie van Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf wordt ook wel Google My Business genoemd en is een gratis tool van de wereldberoemde zoekmachine. Hiermee kun je je bedrijfsprofiel vermelden binnen meerdere platformen van Google, terwijl het ook mogelijk is om met Google Mijn Bedrijf deze gegevens te beheren. Je vermelding zal getoond worden in de zoekmachine van Google wanneer mensen zoeken naar je bedrijf of een soortgelijke onderneming. Dit zal overigens niet alleen in de zoekopdrachten gedaan worden, maar ook in Google Maps kan je bedrijf vertoond worden. Google zal hierbij kijken naar meerdere factoren, denk hierbij onder meer aan locatie en relevantie. Zo wordt bepaald of je bedrijfsprofiel getoond wordt aan de gebruiker of niet.

Waarom is een Google Mijn Bedrijf vermelding belangrijk?

In Nederland worden elke dag op Google veel zoekopdrachten uitgevoerd. Een groot deel van deze zoekvragen gaan over producten, diensten of informatie over een specifiek bedrijf. Als je niet aanwezig bent in Google zal dit een gemiste kans zijn. Om dit te kunnen voorkomen, kun je gebruik maken van Google Mijn Bedrijf. Dit zorgt namelijk voor meer zichtbaarheid van je bedrijf in de zoekmachine, maar dus ook nog eens in Google Maps. Dit leidt zeer waarschijnlijk tot het genereren van nieuwe leads en extra sales.

Recente blog posts