Wat is een Quickscan

Inhoudsopgave

Een Quick Scan is een snelle check van een situatie voor het bepalen of er een paar bepaalde punten zijn die beter kunnen of zelfs niet in orde zijn. Deze controles zijn redelijk oppervlakkig en kunnen gebruikt worden voor diverse toepassingen, denk bijvoorbeeld aan het checken op virussen in een computersysteem. Daarnaast kan een Quick Scan tevens toegepast worden om een website te analyseren om erachter te komen hoe het geoptimaliseerd kan worden voor SEO. Onderstaand kun je meer lezen over hoe een Quick Scan in beide situaties gebruikt kan worden!

Hoe werkt een Quick Scan bij SEO?

Er zijn veel websites die een hogere ranking kunnen krijgen in Google dan ze op het moment hebben. Hierbij kunnen tig SEO factoren van invloed zijn, maar door een paar punten te controleren kun je bepalen wat je kunt doen om de site beter te laten scoren. Quick Scans kunnen hierbij gebruikt worden, ze worden dan ook regelmatig gratis aangeboden door SEO experts en bedrijven. Zo wordt een website getest op een aantal belangrijke SEO punten en wordt er vervolgens een evaluatierapport opgesteld. Normaliter wordt dit proces automatisch gedaan worden, al kan een Quick Scan ook handmatig uitgevoerd worden.

Hoe werkt een Quick Scan bij virussen?

Als je een virus hebt in je computer zul je naar alle waarschijnlijkheid last hebben van veel problemen. Een virusscanner kan daarom geïnstalleerd worden, al is dit een preventieve maatregel. Dit kan potentieel gevaarlijke virussen detecteren op een pc, waarbij je onder meer gebruik kunt maken van een Quick Scan. Dit controleert de bestanden waarin vaak schadelijke virussen zitten. Bij een volledige scan wordt juist het hele systeem gecheckt op virussen, al duurt dit vele malen langer dan een Quick Scan van een virusscanner.

Recente blog posts