Wat is laadtijd website?

Inhoudsopgave

Voordat een website of een webpagina geopend wordt in een webbrowser moet het eerst geladen worden. Dit wordt de laadtijd website genoemd en kan soms best een tijdje duren. Hoeveel tijd het kost voor het laden van een webpagina hangt af van diverse factoren. Hierbij speelt de kant van de gebruiker een rol, maar ook de server waarop de website gehost wordt heeft invloed op de laadtijd van de site. Wat is laadtijd website? Hieronder vind je hier meer informatie over! 

Wat is de definitie van laadtijd website?

Over het algemeen zijn we het er wel over eens dat sneller beter is, maar dit is hoe dan ook het geval bij de laadtijd website. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het laden van een webpagina slechts twee seconden zou moeten duren, dit wordt gezien als de ideale laadtijd. Als het maar twee seconden langer duurt, betekent dit al dat de kans op afhaken van de bezoeker gestegen is met een derde. Het is mogelijk om gebruik te maken van een site als Pingdom voor het controleren van de laadtijd, terwijl ze ook suggesties bieden voor het reduceren van de laadtijd website. 

Hoe kun je een webpagina sneller laten laden?

Je hebt dus net al kunnen lezen dat het van groot belang is om de laadtijd van je website zo kort mogelijk te maken. Hiervoor kan het nodig zijn om deze tijd te verkorten, wat je kunt doen door de onderstaande oorzaken van een langzame laadtijd website te vermijden:

  • Veel content op één webpagina.
  • HTML code die vervuild of niet juist is.
  • Minder scripts op de pagina.
  • Schalen en comprimeren van afbeeldingen. 
  • Website heeft langzame server.

Recente blog posts