Wat is pagespeed?

Inhoudsopgave

Paginasnelheid, ook wel page speed genoemd, gaat over hoeveel tijd er zit tussen de request van de webbrowser en het moment waarop de browser de content verwerkt heeft en toont aan de gebruiker. De laadtijd van een specifieke pagina wordt beïnvloed door diverse factoren. Hierbij kun je onder meer denken aan de afstand die afgelegd moet worden door de data, het apparaat, het type en de hoeveelheid content, het besturingssysteem, de browser en het verbindingstype. In dit artikel lees je meer over paginasnelheid!

Wat is het belang van paginasnelheid?

Als je bedrijf een website heeft, doe je dat met een reden. Je wilt je bezoekers immers iets laten doen, zoals het bezoeken van je fysieke locatie, het doen van een aankoop of het consumeren van je content. De gebruikersperceptie wordt hierbij beïnvloed door de page speed. Laad je pagina langzaam? Je bent je bezoekers dan kwijt voordat je webpagina überhaupt geladen is. Je paginasnelheid heeft niet alleen een invloed op de perceptie van mensen op je site, maar ook op je merk en je producten. 

Welke factoren beïnvloeden de page speed? 

Bij het creëren van een website worden er veel beslissingen genomen. Stuk voor stuk hebben ze invloed op de paginasnelheid. Het is daarom van belang om alleen maar de juiste keuzes te maken. Zo zorg je er dus voor om de page speed hoog te houden, waarbij onder meer webhosting en content een rol speelt. Het kiezen van de juiste host doe je op basis van je content en hoeveel websiteverkeer je verwacht. Je inhoud speelt dus ook een rol bij je paginasnelheid, probeer je content dan ook te optimaliseren. Test je pagespeed hier

Recente blog posts