Wat is boven de vouw?

Inhoudsopgave

Boven de vouw klinkt misschien alsof je het gebruikt bij het opvouwen van je was, maar dat is niet het geval. Deze term wordt namelijk vaak gebruikt in online marketing. Boven de vouw staat hierbij voor de content die getoond wordt aan de bovenkant van een website. De bezoeker hoeft voor deze content dus niet naar beneden te scrollen. De grootte en resolutie van het beeldscherm van de gebruiker speelt hierbij een belangrijke rol, dit bepaalt namelijk hoe de bezoeker alles boven de vouw ziet. Daardoor liggen de afmetingen van deze content niet vast, het kan juist variabel zijn. Boven de vouw is dan ook een algemene term.

Wat is het nut van boven de vouw?

Veel websites zijn tegenwoordig bezig met het optimaliseren van hun user experience. Dit is van belang voor de bezoeker, maar het is ook belangrijk doordat het een positieve invloed heeft op zowel SEO als SEA en conversie optimalisatie. Daarom moet je ervoor zorgen dat de belangrijkste content zichtbaar is boven de vouw. Door dit te doen, is het voor de bezoeker gemakkelijker om te navigeren naar de belangrijkste bestemmingen op de site. Dit zal vervolgens direct een positief effect hebben de online marketing van de site. 

Hoe is boven de vouw ontstaan?

Oorspronkelijk werd boven de vouw niet gebruikt in online marketing, deze term komt namelijk uit de krantenwereld. Eerst is immers alleen maar de bovenste helft van de krant zichtbaar doordat het opgevouwen. De content in dit gedeelte wordt van oudsher daarom boven de vouw genoemd. Krantenredacteurs gingen daarom hierin de beste en interessantste artikelen plaatsen, wat nu ook op websites gedaan wordt door websiteontwikkelaars en -ontwerpers.

Recente blog posts