Wat is on-page optimalisatie?

Inhoudsopgave

Als je de SEO van je website wilt verbeteren, kun je gebruik maken van diverse methodes. Eén daarvan is on-page optimalisatie. Hierbij wordt de content op de webpagina geoptimaliseerd zodat de pagina een betere vindbaarheid krijgt in zoekmachines. In dit artikel vind je meer informatie over wat on-page optimalisatie precies is en hoe je er gebruik van kunt maken.

Wat is de definitie van on-page optimalisatie?

Een HTML pagina bestaat niet alleen uit code, maar natuurlijk ook gedeeltelijk uit content. De bezoeker zal alleen dit zien, hij/zij wordt geen HTML code getoond. Desondanks kan de software van een zoekmachine wel de code uitlezen, net als het analyseren van de content van de webpagina. Het zoekalgoritme is hier een goed voorbeeld van, wat steeds beter wordt in het interpreteren van data. On-page optimalisatie is hierdoor de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Een goede gebruikerservaring is bij het maken van websites tegenwoordig van essentieel belang, wat dus komt doordat on-page optimalisatie een grote rol speelt waardoor je website hoger in google zoekresultaten komt van onder meer Google.

Hoe kun je on-page optimalisatie gebruiken?

Inmiddels is het dus wel duidelijk dat het belangrijk is om tegenwoordig gebruik te maken van on-page optimalisatie als je een hogere ranking wilt krijgen op een zoekpagina. Dit kun je op diverse manieren doen, onderstaand vind je een paar goede tips:

  • Maak gebruik van rich content, denk hierbij aan video’s en afbeeldingen.
  • Zorg ervoor dat de koppelingen goed werken en verwijzen naar de juiste webpagina’s.
  • Mobile first: creëer en gebruik de juiste weergave op mobiel.
  • Schrijf teksten goed en laat ze inhoudelijk kloppen.
  • Laat de pagina zo snel mogelijk laden.

Recente blog posts