Wat is linkbuilden?

Inhoudsopgave

Bij linkbuilden heb je het doel om andere websites naar webpagina’s van je eigen website te laten linken. Dit doe je met het doel om hoger te komen in de zoekresultaten van Google, wat mogelijk is met linkbuilding doordat het algoritme van de zoekmachine zwaar weegt aan het aantal links. Niet alleen het aantal speelt hierbij een grote rol, dit geldt ook voor de kwaliteit van de links. Het is belangrijk om te weten dat deze koppeling backlinks worden genoemd, al is het slim om interne links toe te passen op je website.

Het internet moet je zien als een netwerk dat bestaat uit ontzettend veel koppeling. Zonder ook maar een URL in te typen, zul je veel webpagina’s kunnen bezoeken door puur de backlinks te volgen. Linkbuilden betekent dan ook het vergaren van deze koppelingen, wat een lang en lastig proces kan zijn. Toch hoeft dit niet beslist het geval te zijn, vooral niet bij interne links. Je kunt ze immers zelf toevoegen op je website. Het verkrijgen van externe links, oftewel backlinks, is lastiger, al kun je hiervoor diverse manieren inzetten.

Hoe kun je je linkbuildingstrategie bepalen?

Het inrichten van een goede linkbuildingstrategie kan moeilijk zijn, wat onder meer komt doordat het algoritme van Google constant aangepast wordt. Desondanks zijn er meerdere richtlijnen die je kunt gebruiken voor het creëren van een succesvolle strategie voor linkbuilden. Je moet bijvoorbeeld beslist focussen op kwalitatieve links, wat betekent dat de bron van de koppeling een website met autoriteit moet zijn die ook nog eens relevant is voor je eigen site en de pagina.

Recente blog posts