Wat is een webshop?

Inhoudsopgave

Simpel gezegd is een webshop een ander woord voor een winkel op het internet. De artikelen worden dan dus niet aangeboden in een fysieke locatie, maar juist via een website of een andere web applicatie. Met behulp van een proces dat voor een groot gedeelte geautomatiseerd is, kunnen planten op de webshop producenten en/of diensten bestellen. Onderstaand kun je meer lezen over wat een webwinkel is en hoe je zelf een online shop kunt beginnen.

Wat is de definitie van een webshop?

We kunnen allemaal een webwinkel beginnen, er is niet eens een fysieke locatie voor nodig. Het voordeel van een webshop is dan ook dat de opstartkosten over het algemeen beperkt blijven. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om niet eens een voorraad te hebben, je kunt dan de producten verkopen met behulp van dropshipping. Wel zijn er op Europees niveau wetten ingevoerd. Ze helpen bij het beschermen van klanten zodat fraude voorkomen kan worden. In een webshop moet daarom altijd contactinformatie geplaatst worden.

Hoe start je een webwinkel?

In de basis is het beginnen van een webwinkel helemaal niet zo lastig. Dit komt doordat er veel software-aanbieders zijn die speciaal bedoeld zijn voor het creëren en inrichten van een webshop. Een bekend voorbeeld hiervan is Shopify, kleine en middelgrote bedrijven kunnen hiermee hun producten aanbieden terwijl hier minimale technische kennis voor nodig is. De grote ondernemingen laten normaliter een custom webshop bouwen met een e-commerce systeem. Magento is hier een goed voorbeeld van, terwijl WordPress juist een bekend Content Management System is. Hiermee kan tevens een webshop gecreëerd worden in combinatie met een plug-in als WooCommerce.

Recente blog posts