Wat zijn ankerteksten?

In de tekst op een webpagina kunnen ankerteksten geplaatst zijn. Dit is een woord of juist een paar woorden die linken naar een andere pagina op het internet. Het is dan ook klikbaar. Je kunt met een ankertekst linken naar een bestemming op je eigen site, maar ook naar externe webpagina’s. Het is voor je SEO van belang om gebruik te maken van de anchor texts zoals ze in het Engels genoemd worden. Zoekmachines waarderen ankerteksten namelijk als ze goed gebruikt worden en hierdoor kan je website een hogere positie krijgen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. 

Waarom moet je beslist ankerteksten gebruiken? #

Het is echt van belang om ankerteksten te plaatsen op je website. Ze spelen namelijk een rol in de vindbaarheid van je site. Daarom is ankertekst belangrijk voor je zoekmachine optimalisatie, maar gemakkelijk is het vaak niet. Je moet een woord kiezen die duidelijk laat zien wat je lezer kan vinden op de webpagina waar je naar linkt. Je moet daarnaast ook goede ankerteksten ontvangen van andere websites. Dit zal namelijk ook bijdragen aan de vindbaarheid van je site op de zoektermen die je belangrijk vindt. 

Kun je ankerteksten ook overoptimaliseren?  #

Op het gebied van ankerteksten kun je inderdaad te maken krijgen met overoptimalisatie. De zoekmachines zullen namelijk gaan wantrouwen als je op een webpagina constant backlinks krijgt met precies dezelfde ankertekst. Daarom is het van belang om te variëren in de ankerteksten, zowel bij de interne als de externe links moet je dit doen. Door dit te doen, zal er op je site geen sprake zijn van overoptimalisatie.